Informasjon i bilen, i tilfelle bilulykke

Hvordan vil et barn med Asperger reagere i en bilulykke? Hvordan vil ditt barn reagere? Det er ikke sikkert han vil kunne gi nyttig informasjon.

Selv om ingen ønsker å tenke på at man kan havne i en ulykke, kan det være greit å ta noen forhåndsregler likevel.

Den ene tingen man kan gjøre, er å feste et infobånd rundt setebeltet.

Om man ikke har et sånt bånd, kan man lage en liten lapp med informasjon. Den kan dette hjelpe om ulykken – mot formodning – skal skje. Lappen trenger ikke være stor, bare nok til at de som skal hjelpe ser den.

Den kan enten henges opp i bilvinduet, ved siden av barnet, eller det kan festes på sikkerhetsbeltet. Det viktigste er at hjelpearbeiderne ser den fort. Om du tenker at barnet ditt mest sannsynlig kommer til å vandre rundt, løpe eller stikke av, kan det være greit å fest lappen til klærne. Det som er viktig er at den er godt synlig og lett tilgjengelig.

I noen situasjoner har ikke hjelpefolkene tid til å lese så mye. Da kan det være greit at framsiden av lappen inneholder kun nødvendig informasjon.

Vi vil selvsagt at de som skal ta seg av barnet vårt har mest mulig informasjon. Denne informasjonen kan skrives på baksiden. Det kan for eksempel stå noe sånt som dette:

Hei, jeg heter Petter.

Jeg har autisme og det kan være vanskelig for meg å svare på spørsmål. Kanskje reagerer jeg ikke på noe av det du sier.

Kanskje går jeg min vei eller stikker av. Eller kanskje står jeg og spinner rundt og rundt.

Jeg kan bli sint og jeg kan lage merkelige lyder. Jeg kan slå og sparke.

Det jeg trenger, er at du tar vare på meg. Ikke hold meg. Ikke skrik til meg. Ta meg med til et roligere sted og prat med meg.

Akkurat sånn som at man varsler om at det er barn i bilen, eller at man kjører med hund, kan man også varsle om at barn med autisme sitter i bilen. Sett et klistremerke bak, så kan det være at folk tar hensyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *