Loader Image

Hvem er vi og hva vil vi med denne siden?

Når det kjæreste man har får en autismediagnose, kan verden plutselig virke uoversiktlig og skremmende. Hvordan skal du som forelder kunne hjelpe barnet ditt? Hvor skal du starte? Hvor finner du informasjon? Hvor får du svar på noen av de tusen spørsmålene dine? 

Aspergertips.no skal være en hjelp til å finne fram i en uoversiktlig verden. Her vil du finne lenker til diverse hjelpeinstanser. Du vil få små tips som kan gjøre hverdagen lettere, både for deg og barnet. Du vil finne videosnutter og annet informasjonsmateriell. Aspergertips.no skal forhåpentligvis være et sted du kan få svar på noen av spørsmålene dine. 

Vi som jobber med denne siden, er ikke leger eller annet helsepersonell. Denne siden er laget av foreldre til barn med Asperger syndrom. Av foreldre, til foreldre. 

«Først og fremst er jeg et barn. Jeg har autisme. Jeg er ikke primært ”autistisk”. Min autisme er kun en side av min totale karakter. Det definerer meg ikke som person. Er du en person med tanker, følelser og mange talenter, eller er du bare fet (overvektig), nærsynt (bruker briller) eller klumsete (ukoordineret og dårlig til alt slags sport)? Disse tingene kan være det første jeg ser når jeg møter deg, men de er ikke nødvendigvis beskrivende om deg som person.»                                                                                                                             – Ellen Notbohm, forfatter   

Fordeler med å ha en autismediagnose

Det å få en autismediagnose kan virke skremmende og skummelt, men det er faktisk mange fordeler med å ha en sånn diagnose. 

Teknologi

Veldig mange barn med autisme er flinke med datateknologi. De skjønner mer av datamaskiner, padder og smarttelefoner enn mange andre barn. 

Spesialinteresser

Det er ikke mange barn som kan lære seg så mye om ett tema på så kort tid. 

Organiserte

Disse barna liker å følge lister, og er svært organiserte i sitt arbeid. 

Tenker utenfor boksen

Aspergerbarn har en annen måte å se verden på. De ser detaljer som andre ikke ser og finner andre vinklinger på utfordringer.  

Til rett tid

Et tidspunkt er et tidspunkt, og det skal følges. De barna med Asperger som har lært seg klokken, kommer svært sjelden for seint. 

Nysgjerrige

Hvordan ser det ut inni en ledning? Asbergerbarn vil helst vite så detaljert som mulig, og bruker gjerne timer på å demontere ting for å finne det ut. 

Lyder

Hører du barkebilla som spiser på treet? Barn med autismediagnose hører lyder på en annen måte. De reagerer på sanseintrykk på en sterkere måte, og kan derfor legge merke til detaljer som vi andre ikke får med oss. 

Fakta

Tunge faktabøker som andre barn styrer unna, leser gjerne en med Asperger. De har en egen evne til å lagre store mengder fakta om sine interesser.  

Annerledes

«Autism is not a disability, it`s a different ability. « -Stuart Duncan

Hvor langt har vi kommet med denne siden? 

Design 50%
Innhold 10%
Oppsett 60%
Kontaktinformasjon 5%

Hvorfor bruke denne siden?

 

Ingen pekefinger
Enkle tips
Lenkesamling