Loader Image
Hva kan grupperom for barn med asperger inneholde

Hva kan grupperom for barn med asperger inneholde

Skjerming er veldig viktig når det kommer til barn med Asperger og autismediganoser. De kan lett bli «overopphetet» av sanseinntrykk og stressnivået øker. Det er da viktig å skjerme disse barna mest mulig.

Om man merker at barnet begynner å bli stresset eller sliten, kan det være greit å ha et grupperom å trekke seg tilbake på.

Nå er det sånn at ikke alle skoler har grupperom tilknyttet hvert klasserom, og noen ganger må man tenke litt kreativt for å finne et tilbaketrekningrom. Det finnes helt sikkert et rom som kan brukes.

Det som er viktig med et sånt rom, er at barnet skal føle at det er avslappende og beroligende å komme inn dit. For å få dette til, er det en del ting man kan gjøre.

.
Tips til hvordan man kan innredde grupperommet for barn med asperger og andre autismediagnoser

 

Noen barn med Asperger blir beroliget av farger. Det er kanskje for mye å be om at veggene på grupperommet blir malt i favorittfargen, men det finnes andre måter å gjøre det på. Les mer om det i et kommende innlegg.

I mellomtiden kan du lese 6 gode grunner til hvorfor det er lurt for barn med asperger å ha et eget grupperom å trekke seg tilbake på. 

 

Tips til hvordan et grupperom til barn med asperger kan inneholde

 

 

Give a Reply